I lager - Leverans 1- 3 vardagar

Destinies Board Game

449 kr

Destinies är ett tävlingsinriktat äventyrsspel med en berättelse i fokus. Det kombinerar en app och ett brädspel för att erbjuda en RPG-inspirerad spelupplevelse utan att behöva en spelledare. Varje scenario skildrar en del av en fängslande värld fylld av mörka berättelser, episka karaktärer och mysterier att lösa. Varje spelare tar rollen som en hjälte på en resa för att uppfylla sitt öde.

Destinies använder en app och Scan&Play-teknik för att erbjuda spelare en unik berättelsebaserad upplevelse med dynamiska händelser, episka äventyr och en ständigt föränderlig spelvärld. Vid varje tur upptäcker spelarna nya delar av världen på spelbrickor, utforskar dem och väljer en intressant plats att besöka. Där får de lära sig mer om berättelsen och ta avgörande beslut om hur de vill interagera med människor, varelser och utmaningar. Konsekvenserna av varje val är meningsfulla och påverkar ofta världens tillstånd för alltid.

"Spelarens handlingsfrihet" belönas verkligen i Destinies då spelarna kan utforska fritt, interagera med karaktärer, fatta betydelsefulla beslut och verkligen känna konsekvenserna av sina handlingar i världen. Genom att skanna föremålskort i appen får spelarna kontextuella resultat för sina handlingar. Till exempel kan valet att kasta en brinnande fackla in i en mystisk lund eller applicera medicinalväxter på en sårad druid få mycket påverkande motstående effekter på hela spelvärlden.

Förutom traditionella rollspelsmekanismer som intelligens- och fingerfärdighetstester följer Destinies-appen också spelarnas "dygd" baserat på deras handlingar. Blir du påkommen med att stjäla mat? Karaktärer kan vägra prata med dig. Betala skulden åt någon som har otur? De kommer att minnas det och kanske stödja dig i framtiden. Ignorera de alltmer hungriga råttorna på gården? Var beredd på att horder tar över staden!

Varje scenario i Destinies skildrar en del av en levande värld, full av mörka berättelser, episka karaktärer och mysterier att lösa. Spelarna antar rollen som vanliga människor med episka öden att uppfylla, och om de gör det innan de andra spelarna vinner de spelet. Under sin resa för att nå sitt öde kommer spelarna att upptäcka mytomspunna platser, interagera med intressanta karaktärer och stöta på onda demoner och odjur som utgör utmaningar att övervinna.

Varje scenario i Destinies har tre unika spelbara karaktärer som är specifikt skrivna för varje berättelse. Varje karaktär har två möjliga öden och alla öden är sammanflätade med varandra. Varje handling du tar eller information du avslöjar för de andra spelarna kan ha en betydande inverkan på spelets gång och de val som kommer att göras.

Destinies erbjuder också två sätt att njuta av spelet ensam, antingen i ett avslappnat "Explorer-läge" utan tidspress eller ett mer händelserikt "Challenger-läge".

Destinies är för 1-3 spelare och levereras med fem unika scenarier, vilket ger en spelupplevelse på 2-2,5 timmar. Det kommer att tilltala fans av rollspel, berättelsebaserade spel eller utforskningsspel, och det kan läras ut på bara några minuter.

Spelet kräver en app för att spela, men när appen har laddats ner behövs ingen internetanslutning. Appen kan köras på Android 4.4 eller nyare, iOS 9.0 eller nyare, eller på en Steam PC/MAC-klient.

Från 14 år
För 1-3 spelare
Speltid: 120-150 min 

Spelet är på engelska.