Everdell

649 kr

Trollvrede! Produkten är tyvärr slut och vi jobbar på att få in den i lager så fort som möjligt.

Inom den charmiga dalen Everdell, under grenarna av höga träd, bland slingrande bäckar och mossiga hålor, frodas och expanderar en civilisation av skogsdjur. Från Everfrost till Bellsong har många år kommit och gått, men tiden har kommit för att nya territorier ska bosättas och nya städer etableras. Du kommer att vara ledare för en grupp djur som är inriktade på just en sådan uppgift. Det finns byggnader att bygga, livliga karaktärer att möta, evenemang att vara värd för – du har ett hektiskt år framför dig. Kommer solen att lysa starkast på din stad innan vintermånen går upp? 

Everdell är ett spel för dynamisk tablåbyggnad och arbetsplacering. På sin tur kan en spelare utföra en av tre åtgärder:
a) Placera en arbetare: Varje spelare har en samling arbetarpjäser. Dessa placeras på brädets platser, evenemang och på destinationskort. Arbetare utför olika åtgärder för att främja utvecklingen av en spelares tablå: samla resurser, dra kort och vidta andra speciella åtgärder.
b) Spela ett kort: Varje spelare bygger och befolkar en stad; en tablå med upp till 15 Construction- och Critter-kort. Det finns fem typer av kort: Resenärer, Produktion, Destination, Governance och Prosperity. Kort genererar resurser (kvistar, harts, småsten och bär), ger förmågor och får till slut poäng. Samspelet mellan korten avslöjar många strategier och en nästan oändlig variation av arbetsstäder.
c) Förbered för nästa säsong: Arbetare återförs till spelarnas förråd och nya arbetare läggs till. Spelet spelas från vintern fram till början av följande vinter, då spelaren med staden med flest poäng vinner.

För 1-4 spelare. Speltiden är mellan 40-80 minuter.