My City (Engelsk)

329 kr
299 kr

Trollvrede! Produkten är tyvärr slut och vi jobbar på att få in den i lager så fort som möjligt.

My City är ett av de första Patchwork/Tetris-liknande legacy-spelen. Vad betyder det?

Patchwork/Tetris:

I spel som Patchwork, lägger spelarna brickor av olika form, storlek och typ (tänk er Tetris klossar/brickor) på sitt bräde. Oftast handlar den här typen av spel om att optimera placeringen av sina brickor för att få flest möjliga poäng.

Legacy-spel:

Legacy-spel ligger i tiden. Här har satsat på att ge spelen en mer narrativt komplext aspekt. Man spelar oftast igenom olika banor/ missioner/nivåer bara en gång och avslöjar stegvis nästa del i historien och fler spelmekaniker.

Det är precis det här My City handlar om. Här är det 24 'episoder' som samma 2-4 spelare över flera rundor spelar igenom. Här ska man bygga en stad av tetrisbrickorna. En stad som börjar i ett pre-industriellt stadie och som sedan utvecklas genom den industriella och innovativa världen. Valen du gör, och hur du placerar dina brickor kommer få inflytelse över hur din nästa spelomgång kommer utspela sig. Sakta men säkert kommer spelet bli mer och mer komplext och i de olika episoderna kommer hela tiden nya problem uppstå som du behöver ta ställning till.

Vill man inte spela My City som ett legacy-spel kan man bara vända på spelplanen (det kräver dock att man har bekantat sig med mekanismerna från de första fyra episoderna).

Det är inte taget ur luften att My City nominerats till Årets spel 2020 - blandning av genrer är deciderat nyskapande och ger spelet en helt unik 'feel' som är svår att ersätta eller hitta någon annanstans.

Från 10 år.